Om Alflorex®

Alflorex® används för att öka mängden bifidobakterier i tarmen,
vid exempelvis low FODMAP-diet.

Goda bifidobakterier för magen

Alflorex® – med bakteriestam 35624®

Alflorex® , med bakteriestammen B. longum 35624® upptäcktes och utvecklades av PrecisionBiotics, i samarbete med forskare och kliniker från ett av världens ledande centrum för mikrobiom forskning.

Det finns många olika bakteriestammar av Bifidobacterium longum, men 35624® är en helt unik stam med unika egenskaper.

Bifidobecterium longum 35624® klassificerades tidigare som Bifidobacterium infantis 35624® , vilket är namnet som oftast finns i kliniska studier med den aktuella bakteriestammen.

Praktisk och enkel att använda:

  • Endast en kapsel per dag, med eller utan mat.
  • När som helst på dagen.
  • Behöver inte förvaras kallt.
  • Passar också de som följer en vegetarisk, halal-, kosher- eller FODMAP-diet.

Hur fungerar Alflorex®?

Den levande bakteriestammen i Alflorex® transporteras genom matsmältningssystemet och når fram till tarmen som levande bakterie, med de goda egenskaperna bevarade. Den blir en del av tarmfloran så länge man fortsätter att ta Alflorex®.

Denna naturligt förekommande “goda” bakterien är en del av Bifidobacteria-familjen, som lever naturligt i människans tarm och som överförs från mor till barn vid födseln.

Så använder du Alflorex®

Ta en kapsel Alflorex®varje dag, med eller utan mat. Kan tas när som helst på dagen.

Det kan ta upp till 4 veckor, ibland ännu längre, innan Alflorex® når full effekt på tarmfloran. Milda och övergående förändringar i avföringsmönstret kan upplevas under de första veckorna.

Bakteriestammen finns kvar i tarmen så länge du fortsätter att ta Alflorex®. Den kommer att transporteras ut på naturligtvis med hjälp av tarmrörelserna och avföringen.

1 kapsel per dag

}

När som helst på dagen

Behöver inte förvaras kallt

Vanliga frågor och svar

Alflorex® innehåller den patenterade bakteriestammen Bifidobacterium longum 35624®, som ursprungligen klassificerades som Bifidobacterium infantis 35624®

Tag en kapsel Alflorex® dagligen, med eller utan mat. Kan intas när som helst på dagen. Överskrid inte den rekommenderade dagliga dosen. Kosttillskott bör inte användas som ett alternativ till en varierad och balanserad kost eller till en hälsosam livsstil.

För att säkerställa korrekt användning ska Alflorex® alltid användas enligt informationen i bipacksedeln som medföljer produkten. Fråga din läkare eller ditt apotek om du är osäker på hur instruktionen gällande användning av Alflorex® ska förstås – och följ råden.

Alflorex® kan tas med eller utan mat och när som helst på dagen. Svälj kapseln med en tillräcklig mängd vätska (t.ex. ett glas vatten eller mjölk, inte sura drycker som juice).

Fruktjuice är generellt surt, och syra kan skada 35624® -stammen. Det rekommenderas därför att ta Alflorex® med vatten, mjölk eller andra mindre sura drycker – t.ex. soja-, mandel- eller rismjölk. Alflorex® kan dock tas som en del av en måltid som innehåller fruktjuice, då maten bidrar till att skydda Alflorex®-stammen.

Eftersom Bifidobacterium longum 35624® är en bakteriestam kan antibiotika inaktivera bakterierna och därför bör de administreras vid olika tidpunkter. Det rekommenderas att du fortsätter att ta Alflorex® även under en period med antibiotika, men att intaget av antibiotikan och den dagliga dosen Alflorex® separeras med minst två timmar.

Det kan ta upp till 4 veckor, ibland så länge som 2-3 månader, innan Alflorex® uppnår sin fulla effekt. Magen behöver tid att vänja sig vid ett dagligt tillskott av bifidobakterier. Förändringar i tarmfunktionen kan observeras i början. Denna anpassningsperiod är övergående vid fortsatt användning av produkten.

Alflorex® stannar i magen, så länge man fortsätter med behandlingen. Den verkar i tarmen och transporteras ut på naturligt sätt via avföringen. Genom att ta en kapsel Alflorex® varje dag säkerställer man att den ökade mängden bifidobakterier i tarmen upprätthålls.

Alflorex® innehåller Bifidobacterium longum 35624®-stammen. De övriga innehållsämnena är: majsstärkelse, magnesiumstearat, hydroxipropylmetylcellulosa, sackaros och trehalos.

En kapsel Alflorex® innehåller 1 milliard bakterier, eller 1 x 109 kolonibildande enheter (CFUs).